Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen in Heerlen doen mee aan afvalinzamelgame

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 9:07

Zeven middelbare scholen in Heerlen gaan zwerfafval inzamelen met speciale machines en een bijbehorende game, genaamd Canny.

5000 leerlingen beginnen daar maandag 23 november aan. De scholen krijgen speciale recyclemachines met daarop de game geïnstalleerd.

Motiveren
Dit spel moet scholieren aansporen om afval in de machine te stoppen.
Op het scherm van de machines staan highscores, die aangeven wie het meeste afval heeft weggegooid. Leerlingen kunnen via een bijbehorende webapplicatie eigen scores bekijken en een gamepersonage maken.

Bespreekbaar
Canny moet studenten op een positieve manier leren om afval weg te gooien, zegt ontwikkelaar Bart Temme. "Met de game wordt goed gedrag constant beloond en kunnen we op een ludieke manier de afvalproblematiek bespreekbaar maken."

Foto: Canny

Ontwikkelen
De ontwikkelaars zullen continu in de gaten houden hoe het spel wordt gespeeld, om Canny - een pilotproject - op basis hiervan verder te ontwikkelen. Zo willen de makers manieren vinden om de game leuker te maken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Negen miljoen voor gaming-project Open Universiteit
Online-slagveld verplaatst naar Heerlense schoolpleinen
Limburgers tweede bij gamewedstrijd in Hollywood
Basisschoolkinderen Heerlen knappen het vuile werk op
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen