Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen en horeca dicht tot en met minstens 28 april

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 19:07

De ingestelde coronamaatregelen in Nederland blijven nog tot minstens 28 april van kracht.

Alle horeca, kappers, nagelsalons, sportclubs, kinderdagverblijven gaan daardoor langer op slot. Scholen blijven tot en met de meivakantie gesloten. Dat heeft het kabinet besloten op advies van experts en het Outbreak Management Team. Op 21 april beslist het kabinet weer of de periode nog langer wordt verlengd.

Maatregelen tegen overbelasting
De maatregelen zijn nodig om overbelasting van ziekenhuizen te voorkomen. Het verloop van besmettingen en de opnames op de intensive care laten geen ander besluit toe, zei Rutte. De premier riep verder op om nog geen plannen te maken voor de meivakantie. "Dat is echt te voorbarig. Het zou mij verbazen als eind april alles weer normaal is." Rutte zei dat de hoop is om na 28 april alles weer gefaseerd open te laten gaan.

Experts: regels werken
Rutte bedankte iedereen voor het aanpassingsvermogen. Experts zeggen dat de maatregelen lijken te werken, maar dat Nederland er nog lang niet is. Er is volgens de premier vanaf nu nog een maand nodig om te kijken of het pakket aan maatregelen zijn vruchten afwerpt. "Blijf je aan de regels houden", benadrukte Rutte.

Lees ook: Deze maatregelen zijn van kracht vanwege het coronavirus

Meer testen
Nederland test volgens 'coronaminister' Hugo de Jonge nu 4000 keer per dag op corona. "Dat gaat snel naar 17.500 tests per dag", zei De Jonge op de persconferentie. De Jonge zegt dat het doel is om uiteindelijk naar 29.000 tests per dag te gaan. Vanaf 6 april worden ook zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis getest.

Eerder werd al bekend dat alle vergunningsplichtige bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni geen doorgang konden vinden. Tot 1 juni is er ook geen Nederlands profvoetbal, maakte Rutte dinsdagavond duidelijk.

Kijk hier de persconferentie terug:

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen