Overslaan en naar de inhoud gaan

Schokkende onthullingen in boek ex-vrouw Fernando Ricksen

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2015 - 12:18

Graciela L'Ami, de ex-vrouw van oud-voetballer Fernando Ricksen, doet een boekje open over haar leven als voetbalvrouw. Haar autobiografie komt donderdag uit.

De onthullingen in het boek zijn schokkend. Zo zou Graciela tijdens hun huwelijk zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn door Fernando Ricksen.

Wanhoop
De wanhoop stond Graciela L'Ami soms nabij. "Ik zweer het, als ik nu een pistool zou hebben gehad, dan was het over en uit geweest voor hem", schrijft ze in het eerste hoofdstuk.

Kloteleven
Haar leven als voetbalvrouw leek voor veel buitenstaanders sprookjesachtig, maar de werkelijkheid lag heel anders. "Je moest eens weten wat een kloteleven ik heb. Samenwonen met een alcoholist, een verslaafde, een onzekere, narcistische gek", schrijft ze.

Tegenwicht
Met Graciela - het extreme levensverhaal van een voetbalvrouw, zegt ze tegenwicht te willen bieden aan de autobiografie van Ricksen, Vechtlust. Volgens L'Ami staan in dat boek onwaarheden waardoor een verkeerd beeld over haar is ontstaan. Ze vindt het nu tijd worden haar kant van het verhaal te vertellen. "Mijn verhaal werpt een ander licht op veel verzonnen en overtrokken gebeurtenissen."

ALS
Fernando Ricksen kreeg de sympathie van het volk nadat hij op televisie bekend had gemaakt aan de spierziekte ALS te lijden. Hij schilderde in de media zijn ex-vrouw af als golddigger waardoor ze alle schijn tegen kreeg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Fernando Ricksen wil van ex-vrouw weten waar geld is
Ex-vrouw Fernando Ricksen moet betalen
Filmpje van ruziënde Ricksen houdt gemoederen bezig
Fernando Ricksen haalt uit naar ex: 'Ze wil me dood'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen