Overslaan en naar de inhoud gaan

Schokkende appjes tonen wreedheid pesters

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 13:22

Tharukshan Selvam zou klasgenoten dagelijks hebben moeten trakteren op een lunch bij McDonald's in Heerlen.

Dat vertelt een woordvoerder van de familie tegen De Limburger. De familie was deels op de hoogte van de situatie waarin Tharukshan verzeild was geraakt.

Vakantiebaan
De jongen had afgelopen zomer een vakantiebaan in het wok-restaurant naast het Roda-stadion in Kerkrade. Van zijn verdiende geld gebruikte hij een groot bedrag om de lunch van klasgenoten te betalen bij de hamburgerketen. "Toen zijn ouders doorkregen dat hij veel geld bij McDonald’s uitgaf, terwijl hij zelf vegetariër is, grepen ze in", zegt Mayruam Sellathurai, een woordvoerder van de familie, tegen de krant.

Pestappjes
Zijn pinpas moest hij inleveren. Toen hij niet meer kon betalen voor zijn klasgenoten werd het pesten volgens zijn familie alleen maar erger. De pesters maakten zijn familie belachelijk, hij werd met eten bekogeld en online kreeg hij harteloze berichten. Op een screenshot van een mobiel is te zien hoe wreed de berichten waren die de pas 15-jarige jongen ontving (klik hier voor een groter formaat).

De tiener kon het pesten niet langer meer aan. De scholier maakte afgelopen weekend een einde aan zijn leven.

Klik hier om meer te lezen over de dood van Tharukshan Selvam.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

15-jarige scholier pleegt zelfmoord na pesterijen
Zelfmoord van Tharukshan (15) houdt Limburg in z'n greep
Zondag stille tocht voor overleden scholier Tharukshan
'Pesters' Tharukshan aan de schandpaal op Facebook
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen