Overslaan en naar de inhoud gaan

Schokkend ongeval krijgt staartje: taakstraf geëist

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 12:41

De 69-jarige Emiel Scheffers reed in 2014 meerdere mensen aan op het Carboonplein in Kerkrade. Een ongeluk waar hij niets aan kon doen, zo claimt hij. De officier van justitie is strenger en eist een taakstraf van zestig uur.

Bij het ongeval raakten vijf mensen gewond, waaronder een klein kind. Drie gewonden waren er ernstig aan toe. Uiteindelijk overleefde iedereen de klap.

Lees ook: Meerdere gewonden bij zwaar ongeval Kerkrade

Onder invloed
Justitie vervolgt hem jaren na dato voor onvoorzichtig rijgedrag. Scheffers is diabetespatiënt en zou het ongeval hebben veroorzaakt, doordat hij niet adequaat ingreep toen hij zich niet goed voelde. Een risico dat hij bewust heeft genomen en waarmee hij levens op het spel zette, vindt justitie.

Zak aardappelen
Scheffers staat er anders in. Hij ging de betreffende dag een zak aardappelen halen bij de Jumbo aan het Carboonplein. Eenmaal in de supermarkt voelde hij zich slecht, waarop hij weer even in zijn auto is gaan zitten. Toen hij zich beter voelde, reed hij weg. Na twee bochten werd hij onwel. Wat er daarna gebeurde, weet Scheffers niet meer. Hij kwam naar eigen zeggen 's nachts in het ziekenhuis weer bij.

Bloedsuikerspiegel
Het Openbaar Ministerie vindt dat Scheffers zijn bloedsuikerspiegel had moeten checken voordat hij ging rijden; hij voelde zich immers niet goed. Het CBR eist dat ook van suikerpatiënten. "Hij koos ervoor om te rijden, terwijl hij onwel was", zegt de officier van justitie. Daarom eist hij zestig uur taakstraf en een rijontzegging van een jaar voor Scheffers.

Medische analyses
Zowel het Openbaar Ministerie als Scheffers en zijn advocaat Bjorn Jegers hoopt de zaak snel af te ronden. Het onderzoek liep veel vertraging op, vanwege de vele medische analyses. Jegers zet in op vrijspraak van zijn client. Op 20 april doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen