Overslaan en naar de inhoud gaan

Schokken schrikken Heerlense hulpverlener niet af

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 11:23

Heerlenaar Albert Kampermann (53) is onderweg naar Nepal, ondanks de nieuwe aardschokken daar.

Hij gaat er hulp verlenen in het door aardbevingen getroffen gebied en laat zich niet afschrikken door de nieuwe (na)schokken.

Kleinschalige hulporganisatie
Drie jaar na zijn eerste reis naar het bergland in 2008 besloot hij de hulporganisatie Himalaya Care Hands te starten om iets terug te doen voor het land. De stichtingis met zeven bestuursleden kleinschalig, maar wist wel met hulp van de Wilde Ganzen een medisch centrum van de grond te tillen.

Nu gaat Kampermann drie weken lang om voedsel, medicijnen en zeep te brengen voor 150 gezinnen in het getroffen bergdorp Nuwakot. Hier wonen leden van de lagere kasten, die vaak pas later hulp krijgen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tienrayse student in Nepal start aardbevings-actie
DSM haalt twee ton op voor slachtoffers in Nepal
Limburgse vrijwilligers in Nepal in veiligheid
Benefietfestival in Heerlen voor boeken in Nepal
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen