Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoenmakerij van het Jaar komt uit Roermond: 'Is nog hip'

Geplaatst opmaandag 25 april 2022 - 15:52

De Ambachtelijke Schoenmaker uit Roermond heeft de verkiezing Schoenmakerij van het Jaar 2022 gewonnen.

Eigenaar Frits Pellemans is dolblij met de winst: "Ik ben sprakeloos. Het is heel eervol en het was gisteravond een hele mooie avond met een aantal vakprijzen die werden uitgereikt."

Vakmanschap
Volgens de jury is de schoenmakerij van Pellemans een ware beleving: "Een prachtige winkel, met een ondernemer aan het roer die overtuigd is van zijn eigen visie. De bijzondere voorgevel lokt je naar binnen en ook binnen word je aangenaam verrast." Ook wordt Pellemans geroemd omdat alles in zijn winkel vakmanschap uitstraalt. De schoenmakerij was één van de drie genomineerden voor de titel. L1 ging onlangs bij de Roermondse ondernemer langs, toen zijn nominatie bekend werd.

Lees ook: Een moderne schoenmaker heeft ook drank in huis

Video: L1

'Hip en trendy'
Pellemans heeft een trofee gekregen en is een jaar lang ambassadeur van de schoenmakerijen in Nederland. Dat was altijd al zijn doelstelling: "Ik wil mensen ervan bewust maken dat de schoenmakerij geen oud of stoffig vak is. Het kan heel hip, trendy en uitnodigend zijn."

Milieubewuster
Pellemans vindt het belangrijk om ook mensen bewust te maken van recycling. Volgens de schoenmaker gooien Nederlanders ongeveer vijftig miljoen paar schoenen weg per jaar. "Als bond zijn we bezig om dit onder de aandacht te brengen. Het moet groener en dichter bij huis, maar kijk ook eens bij jezelf en wat je naar een schoenmaker kan brengen in plaats van het maar weg te gooien. Door meer schoenen te repareren, verminder je op jaarbasis heel wat zeecontainers aan nieuw gekochte schoenen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen