Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoenenfabriek Brunssum verhoogt productie

Geplaatst opdonderdag 24 november 2016 - 11:10

Schoenenfabriek Protag Shoe Supply in Brunssum, onderdeel van Emma Holding, gaat volgend jaar de productie fors opvoeren.

Dit jaar produceerde het bedrijf 370.000 paar schoenen, in 2017 worden dat er 600.000.

Duitse merken
De productie gaat omhoog omdat het bedrijf meer gaat schoenen gaat maken voor externe klanten. Zo gaat het bedrijf de schoenen voor een aantal Duitse merken produceren. Om de productiecapaciteit te kunnen verhogen is deze week een tweede machine (Desma) in gebruik genomen. Kosten: anderhalf miljoen euro.

Magazijn
Het magazijn wordt tijdelijk ingericht als extra productieruimte en de bevoorrading gebeurt voortaan vanuit een externe locatie. Ook is de komende jaren extra personeel nodig dat in toenemende mate in ploegendienst zal werken.

Nieuwe locatie
Over circa anderhalf tot twee jaar hoopt het bedrijf een moderne en veel grotere locatie te kunnen betrekken in de regio Brunssum. "De onderhandelingen daarover zijn volop gaande", zegt Tom Hermans van Emma Holding (160 medewerkers).

'Improviseren'
"We zijn uiteraard ontzettend blij met deze grote orders uit Duitsland, alleen al vanwege de extra werkgelegenheid in Parkstad. Onze huidige fabriek in Treebeek/Brunssum is echter absoluut niet berekend op de huidige groei. Let wel, eind 2012, begin 2013, toen Emma verzelfstandigd werd na het faillissement van Licom, ging het om zo’n 240.000 paar schoenen per jaar, komend jaar gaan we richting de 600.000. De komende tijd worstelen we met de ruimte en moeten we improviseren, het is niet anders."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schoenen uit Limburg voor miljoenen naar Koeweit
Emma Safety Footwear gaat flink uitbreiden en verhuizen
20 Dolcis-winkels gaan naar Nelson Schoenen
Limburg loopt voorop in schoenenwinkels per inwoner
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen