Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoenenfabriek Brunssum verhoogt productie

Geplaatst opdonderdag 24 november 2016 - 11:10

Schoenenfabriek Protag Shoe Supply in Brunssum, onderdeel van Emma Holding, gaat volgend jaar de productie fors opvoeren.

Dit jaar produceerde het bedrijf 370.000 paar schoenen, in 2017 worden dat er 600.000.

Duitse merken
De productie gaat omhoog omdat het bedrijf meer gaat schoenen gaat maken voor externe klanten. Zo gaat het bedrijf de schoenen voor een aantal Duitse merken produceren. Om de productiecapaciteit te kunnen verhogen is deze week een tweede machine (Desma) in gebruik genomen. Kosten: anderhalf miljoen euro.

Magazijn
Het magazijn wordt tijdelijk ingericht als extra productieruimte en de bevoorrading gebeurt voortaan vanuit een externe locatie. Ook is de komende jaren extra personeel nodig dat in toenemende mate in ploegendienst zal werken.

Nieuwe locatie
Over circa anderhalf tot twee jaar hoopt het bedrijf een moderne en veel grotere locatie te kunnen betrekken in de regio Brunssum. "De onderhandelingen daarover zijn volop gaande", zegt Tom Hermans van Emma Holding (160 medewerkers).

'Improviseren'
"We zijn uiteraard ontzettend blij met deze grote orders uit Duitsland, alleen al vanwege de extra werkgelegenheid in Parkstad. Onze huidige fabriek in Treebeek/Brunssum is echter absoluut niet berekend op de huidige groei. Let wel, eind 2012, begin 2013, toen Emma verzelfstandigd werd na het faillissement van Licom, ging het om zo’n 240.000 paar schoenen per jaar, komend jaar gaan we richting de 600.000. De komende tijd worstelen we met de ruimte en moeten we improviseren, het is niet anders."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schoenen uit Limburg voor miljoenen naar Koeweit
Emma Safety Footwear gaat flink uitbreiden en verhuizen
Durlinger sluit winkels Stein en Venlo
Limburg loopt voorop in schoenenwinkels per inwoner
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen