Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoenenfabriek Brunssum verhoogt productie

Geplaatst opdonderdag 24 november 2016 - 11:10

Schoenenfabriek Protag Shoe Supply in Brunssum, onderdeel van Emma Holding, gaat volgend jaar de productie fors opvoeren.

Dit jaar produceerde het bedrijf 370.000 paar schoenen, in 2017 worden dat er 600.000.

Duitse merken
De productie gaat omhoog omdat het bedrijf meer gaat schoenen gaat maken voor externe klanten. Zo gaat het bedrijf de schoenen voor een aantal Duitse merken produceren. Om de productiecapaciteit te kunnen verhogen is deze week een tweede machine (Desma) in gebruik genomen. Kosten: anderhalf miljoen euro.

Magazijn
Het magazijn wordt tijdelijk ingericht als extra productieruimte en de bevoorrading gebeurt voortaan vanuit een externe locatie. Ook is de komende jaren extra personeel nodig dat in toenemende mate in ploegendienst zal werken.

Nieuwe locatie
Over circa anderhalf tot twee jaar hoopt het bedrijf een moderne en veel grotere locatie te kunnen betrekken in de regio Brunssum. "De onderhandelingen daarover zijn volop gaande", zegt Tom Hermans van Emma Holding (160 medewerkers).

'Improviseren'
"We zijn uiteraard ontzettend blij met deze grote orders uit Duitsland, alleen al vanwege de extra werkgelegenheid in Parkstad. Onze huidige fabriek in Treebeek/Brunssum is echter absoluut niet berekend op de huidige groei. Let wel, eind 2012, begin 2013, toen Emma verzelfstandigd werd na het faillissement van Licom, ging het om zo’n 240.000 paar schoenen per jaar, komend jaar gaan we richting de 600.000. De komende tijd worstelen we met de ruimte en moeten we improviseren, het is niet anders."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schoenen uit Limburg voor miljoenen naar Koeweit
Emma Safety Footwear gaat flink uitbreiden en verhuizen
Durlinger sluit winkels Stein en Venlo
20 Dolcis-winkels gaan naar Nelson Schoenen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen