Overslaan en naar de inhoud gaan

Schmalschläger geïnstalleerd als nieuwe burgemeester Leudal

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 22:11

Désirée Schmalschläger is dinsdagavond geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Leudal.

De kersverse burgermoeder uit Schimmert werd de ambtsketting omgehangen in een extra raadsvergadering in kasteel Groot Buggenum in Grathem.

Ervaring in Geldrop-Mierlo en Nuth
Gouverneur Theo Bovens was ook aanwezig en maakte met zijn handtekening de beëdiging van Schmalschläger officieel. Ze is de nieuwe burgemeester van zo'n 35.000 inwoners. Schmalschläger komt van de gemeente Geldrop-Mierlo. Daar was ze waarnemend burgemeester. Voor het burgemeesterschap in de Brabantse gemeente, was ze burgemeester in de voormalige gemeente Nuth. De 54-jarige Schmalschläger volgt Arno Verhoeven op, die met pensioen gaat.

Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken feliciteerde de Schimmertse via Twitter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen