Overslaan en naar de inhoud gaan

Schloesser voltooit unieke trilogie met veld-wereldtitel

Geplaatst opzondag 9 september 2018 - 18:26

Handboogschutter Mike Schloesser heeft bij het wereldkampioenschap veld in Italië de wereldtitel voor zich opgeëist.

De compoundspecialist versloeg in Cortina in de finale de Oostenrijker Nico Wiener: 63-61.

Uniek
Daardoor voltooit
Schloesser een unieke trilogie: hij is de eerste schutter die zich indoor, outdoor én in het veld tot de beste van de wereld heeft gekroond. De indoortitel pakte hij eerder dit jaar in het Amerikaanse Yankton, de outdoortitel eiste hij in 2013 in het Turkse Belek voor zich op.

Ruiken
​Schloesser nam zondag direct het initiatief in de beslissende wedstrijd en trok het eerste end met minimale cijfers naar zich toe: 17-16. Het tweede en derde end wist hij met 17-14 en 18-17 eveneens in zijn voordeel te beslechten, waardoor hij de wereldtitel vóór het begin van het vierde end al kon ruiken.

Twee punten
In dat laatste end had Schloesser het door een aantal mindere schoten alsnog lastig. Hij kwam daarin tot slechts 11 punten, terwijl Wiener een score van 14 neerzette. Daardoor hield de schutter uit Weustenrade nog een marge van twee punten over, waardoor de veld-wereldtitel een feit was.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen