Overslaan en naar de inhoud gaan

Schloesser als twintigste naar knock-outfase Spelen

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 6:43

Handboogschutster Gabriela Schloesser uit Nuth heeft in de kwalificatie op de Olympische Spelen in Tokio de twintigste score neergezet. De geboren Mexicaanse, die nu voor Nederland uitkomt, kwam met 72 pijlen tot een totaal van 652.

Schloesser schoot de pijl 23 keer in de 10, de maximale score. Drie Koreaanse vrouwen zetten de hoogste totaalscores neer, An San schoot met 680 punten zelfs een olympisch record.

Medaille
De handboogschutster komt volgende week vrijdag in actie in de knock-outfase van de individuele wedstrijd. Zaterdag doet ze met Sjef van den Berg, Steve Wijler of Gijs Broeksma mee aan de gemengde landenwedstrijd. Een medaille is dan het doel. "Ik hoop dat de jongens goed gaan schieten, ik zie wel wie het wordt. We gaan voor een medaille", aldus Schloesser, die later op vrijdag na de kwalificatie van de mannen weet met wie ze gaat schieten. De Nederlander met de hoogste score mag in de gemengde landenwedstrijd uitkomen.

Brancard
Tijdens de kwalificatie voor de vrouwen, in de Japanse ochtend, liep de temperatuur op tot boven de 30 graden Celsius. Een Russische schutster zakte na de laatste pijl op het veld in elkaar en werd met een brancard afgevoerd. Schloesser had naar eigen zeggen weinig last van de warmte. "Het was Mexicaans weer", zei ze lachend. "Ik ben dit wel gewend, ik ben groot geworden in deze omstandigheden."

WhatsApp
Schloesser had tussen het schieten door via WhatsApp regelmatig contact met haar man, die op het niet-olympische onderdeel compound tot de wereldtop behoort. Mike Schloesser keek thuis in Limburg mee naar de verrichtingen van zijn vrouw. "Een paar rondjes gingen niet zo goed, maar ik kreeg toen positieve berichten van Mike. 'Vamos', appte hij. Daar kreeg ik nieuwe energie van. Ik train normaal gesproken iedere dag met Mike. Hij is mijn alles: mijn coach, mijn man en de vader van mijn hond."

Besmettingen
Schloesser reageerde ook nog op de positieve coronagevallen in het Nederlandse team. Twee atleten en een staflid zijn al positief getest. "We wisten weliswaar dat dit kon gebeuren, maar het is niet fijn om te horen dat iemand uit je eigen team besmet is." Ze zegt zoveel op haar kamer te blijven. "Ik zie soms alleen wat vrienden uit Mexico. Als ik moet eten, dan ga ik voor een paar minuten naar de eetzaal, maar ik ben dan snel weer terug op mijn kamer."

De handboogschutster merkt wel meer voorzichtigheid: We zijn nu nóg voorzichtiger. De chef de mission heeft ook gezegd: alsjeblieft, houd afstand, doe dit wel en doe dit niet."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen