Overslaan en naar de inhoud gaan

Schipper onderkoeld na inspectie van lek in schip

Geplaatst opdonderdag 13 januari 2022 - 8:53

Een schipper van een boot op het Julianakanaal in Echt is donderdagmorgen onderkoeld geraakt nadat hij een lek in het schip wilde inspecteren. Hij sprong in het water nadat de romp was gescheurd door een onbekend object onder water.

De kleine boot sloeg even na 7:30 uur alarm.

Zinkend
Hulpdiensten werden gewaarschuwd dat het werkschip water maakte en zinkend zou zijn, al kan een woordvoerder van de Veiligheidsregio nog niet bevestigen of dit daadwerkelijk aan de hand was.

Onderkoeld
Volgens een correspondent was de romp van de boot gescheurd door een onbekend object onder water, en maakte het schip water. Een van de mensen aan boord sprong in het water om de schade te inspecteren, maar kon weinig doen om de averij te herstellen. Het bemanningslid raakte hierbij onderkoeld en wordt in een ambulance hiervoor behandeld.

Video: Fer Traugott

Pomp
Het lukte uiteindelijk met hulp van de brandweer om het scheepje aan de kant te krijgen. Het vaartuig is uitgerust met een grijper op de voorplecht, waarmee het aan de wal hangt. De brandweer heeft een zeil voor het gat gehangen, dat voorkomt dat de boot nog meer water maakt. Het water in de romp wordt eruit gepompt, zodat het schip veilig kan worden afgesleept en gerepareerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen