Overslaan en naar de inhoud gaan

Schipper onderkoeld na inspectie van lek in schip

Geplaatst opdonderdag 13 januari 2022 - 8:53

Een schipper van een boot op het Julianakanaal in Echt is donderdagmorgen onderkoeld geraakt nadat hij een lek in het schip wilde inspecteren. Hij sprong in het water nadat de romp was gescheurd door een onbekend object onder water.

De kleine boot sloeg even na 7:30 uur alarm.

Zinkend
Hulpdiensten werden gewaarschuwd dat het werkschip water maakte en zinkend zou zijn, al kan een woordvoerder van de Veiligheidsregio nog niet bevestigen of dit daadwerkelijk aan de hand was.

Onderkoeld
Volgens een correspondent was de romp van de boot gescheurd door een onbekend object onder water, en maakte het schip water. Een van de mensen aan boord sprong in het water om de schade te inspecteren, maar kon weinig doen om de averij te herstellen. Het bemanningslid raakte hierbij onderkoeld en wordt in een ambulance hiervoor behandeld.

Video: Fer Traugott

Pomp
Het lukte uiteindelijk met hulp van de brandweer om het scheepje aan de kant te krijgen. Het vaartuig is uitgerust met een grijper op de voorplecht, waarmee het aan de wal hangt. De brandweer heeft een zeil voor het gat gehangen, dat voorkomt dat de boot nog meer water maakt. Het water in de romp wordt eruit gepompt, zodat het schip veilig kan worden afgesleept en gerepareerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen