Overslaan en naar de inhoud gaan

Schipper nacht in de cel na 'schietgebaar' tegen jetskiër

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 19:40

De arrestatie van een schipper afgelopen vrijdag op de Maas bij Sambeek, was het gevolg van een conflict met een paar jetskiërs, eerder die dag bij Wanssum.

Politieagenten met kogelwerende vesten haalden de schipper en zijn vrouw die avond van hun vaartuig, dat bij de sluis in Sambeek lag te wachten.

In de cel
De schipper werd meegenomen en moest een nacht in de cel doorbrengen. De politie doorzocht het schip, naar nu blijkt op zoek naar een vuurwapen.

Schipper Tinus de Vreeze van het Friese binnenvaartschip Volharding doet een paar dagen na het incident zijn verhaal tegen de scheepvaartkrant Schuttevaer. De Vreeze zegt dat hij eerder die dag op de Maas ter hoogte van Wanssum last had van drie jetski's, die hem naar eigen zeggen hinderden bij de vaart.

Schietgebaar
Hij maakte daarop een schietgebaar met duim en wijsvinger naar één van de jetskiërs, en voer vervolgens door. Na zijn arrestatie hoorde de schipper van de politie dat hij volgens de jetskiër een vuurwapen op hem had gericht. De man van de jetski had de politie gebeld, die het Friese schip bij de sluis van Sambeek opwachtte en de schipper arresteerde.

Volgens schipper De Vreeze had hij geen wapen en was het echt een gebaar met de hand, zegt hij tegen Schuttevaer. Zaterdagochtend werd de schipper vrijgelaten. Er werd geen wapen aan boord van de Volharding gevonden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maatregelen bij stuw in Grave door hoogwater
Veel rook bij brand op baggerschip
Scheepsongeval Sambeek Afferden 11 feb 2020
Vrachtschepen botsen op Maas bij Afferden
waterscooter
Twintig boetes bij controle plezierboten op Maas
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen