Overslaan en naar de inhoud gaan

Schipper nacht in de cel na 'schietgebaar' tegen jetskiër

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 19:40

De arrestatie van een schipper afgelopen vrijdag op de Maas bij Sambeek, was het gevolg van een conflict met een paar jetskiërs, eerder die dag bij Wanssum.

Politieagenten met kogelwerende vesten haalden de schipper en zijn vrouw die avond van hun vaartuig, dat bij de sluis in Sambeek lag te wachten.

In de cel
De schipper werd meegenomen en moest een nacht in de cel doorbrengen. De politie doorzocht het schip, naar nu blijkt op zoek naar een vuurwapen.

Schipper Tinus de Vreeze van het Friese binnenvaartschip Volharding doet een paar dagen na het incident zijn verhaal tegen de scheepvaartkrant Schuttevaer. De Vreeze zegt dat hij eerder die dag op de Maas ter hoogte van Wanssum last had van drie jetski's, die hem naar eigen zeggen hinderden bij de vaart.

Schietgebaar
Hij maakte daarop een schietgebaar met duim en wijsvinger naar één van de jetskiërs, en voer vervolgens door. Na zijn arrestatie hoorde de schipper van de politie dat hij volgens de jetskiër een vuurwapen op hem had gericht. De man van de jetski had de politie gebeld, die het Friese schip bij de sluis van Sambeek opwachtte en de schipper arresteerde.

Volgens schipper De Vreeze had hij geen wapen en was het echt een gebaar met de hand, zegt hij tegen Schuttevaer. Zaterdagochtend werd de schipper vrijgelaten. Er werd geen wapen aan boord van de Volharding gevonden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veel rook bij brand op baggerschip
Maatregelen bij stuw in Grave door hoogwater
Dode bij frontale botsing op Maasbrug
Nieuwe politieboot Maastricht gedoopt
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen