Overslaan en naar de inhoud gaan

Schipper die op stuw Grave botste, ramde eerder Duitse brug

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 20:55

De Slowaakse schipper die met zijn schip de stuw in Grave ramde, is twee maanden eerder met hetzelfde schip tegen een brug in Duitsland gebotst.

Zo zou de 52-jarige schipper op 22 oktober een aanvaring op het Rijn-Hernekanaal hebben veroorzaakt, zo meldt Omroep Brabant woensdag.

Oberhausen
Toen botste de onfortuinlijke schipper met zijn Maria Valentine niet tegen een stuw, maar tegen een brug bij Oberhausen. Volgens de Duitse rederij Gefo was de oorzaak destijds een technisch defect.

Grave
Later ging het dus nog een keer mis. Op 29 december botste het schip geladen met benzeen in dichte mist op de stuw bij Grave. Vijf schuiven raakten zwaar beschadigd en de waterstand in de Maas tussen Grave en Sambeek zakte bijna drie meter. Daardoor kwamen onder meer in Gennep enkele woonboten scheef te liggen. Ook was er tijdelijk geen scheepvaart mogelijk.

Alcohol
Uit eerder onderzoek is al gebleken dat de Slowaakse schipper niet gedronken had. Het onderzoek naar de aanvaring gaat nog door.

Lees ook: Schipper die op stuw Grave botste had niet gedronken

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Waterpeil stijgt: scheepvaart op Maas volledig hervat
Stuk oever bij stuw Grave weggeslagen
Rijk betaalt geen schadevergoeding na ongeluk stuw Grave
Duitse rederij wil schadebedrag aanvaring Grave inperken
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen