Overslaan en naar de inhoud gaan

Schip botst tegen Servaasbrug in Maastricht: één gewonde

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 12:50

Een schip is woensdag op de Maas in Maastricht tegen de Sint Servaasbrug gebotst. Daarbij is een bemanningslid gewond geraakt.

Dat laat Rijkswaterstaat weten.

Harde knal
Ooggetuigen laten aan L1 weten dat ze een harde knal hoorden bij de botsing. De stuurhut is flink beschadigd geraakt. Na de aanvaring is het vrachtschip aangemeerd.

Hoogte
Op het moment van de aanvaring stond de Servaasbrug niet omhoog. Mogelijk heeft de schipper dus een inschattingsfout gemaakt. De brug heeft een tijdje omhoog gestaan voor onderzoek door Rijkswaterstaat. Inmiddels is de brug weer naar beneden. De 'Auw Brök' is niet beschadigd geraakt. Het schip heeft enkel een goot waar kabels doorheen lopen geraakt.

Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. De scheepvaart ondervindt geen hinder van de botsing.

Aanvaring Sint Servaasbrug (11 dec 2019)
Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen