Overslaan en naar de inhoud gaan

Schinvelds drugskopstuk opnieuw in boeien geslagen

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 17:06

Bij een inval in een woning in Schinveld is dinsdag drugskopstuk Peter van D. aangehouden. Een rechtshulpverzoek vanuit Duitsland lag daaraan ten grondslag.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover ZO Nieuws.

Witwassen
De man is aangehouden op verdenking van witwassen. In zijn woning aan de Grachtstraat in Schinveld, die grondig werd doorzocht, werd bij de inval een forse som geld gevonden. Waarom de Duitse autoriteiten aandrongen op de inval, kan het Nederlandse OM niet zeggen.

Drugshandel
De Maastrichtse rechtbank heeft Van D. in 2008 veroordeeld tot tien jaar cel vanwege drugshandel. Vanuit de gevangenis in Hasselt, waar Van D. vastzat voor cannabissmokkel en ontvoering, stuurde de Limburger een drugsbende aan.

Kopstuk
Van D. gold in de vorige decennia als een kopstuk van de Nederlandse drugswereld. Na zijn meest recente vrijlating verdween de man in de anonimiteit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen