Overslaan en naar de inhoud gaan

Schinveldenaar aangehouden voor opruiing en belediging

Geplaatst opzondag 24 mei 2020 - 13:02

Een 43-jarige man uit Schinveld die zaterdag in Eindhoven wilde demonstreren tegen de lockdown, is aangehouden voordat hij naar die stad kon afreizen.

Hij had opgeroepen om mee te doen aan de manifestatie in Eindhoven. Voordat hij vanuit Schinveld vertrok, werd hij op last van het Openbaar Ministerie aangehouden voor opruiing en het doen van beledigende uitlatingen in het openbaar.

Opmaat
De demonstratie was een opmaat naar een grotere manifestatie tegen de lockdown op 30 mei in Den Haag. Vele tientallen mensen deden in Eindhoven mee aan de demonstratie, meer dan het maximum van dertig mensen waarvoor een vergunning was afgegeven.

"In onderlinge afstemming is de demonstratie eerder afgesloten", liet de gemeente Eindhoven weten. Volgens de gemeente werden de aanwijzingen van politie en gemeente voldoende opgevolgd. De manifestatie verliep volgens de autoriteiten 'redelijk goed en rustig'.

Vooral Brabanders en Limburgers
De actievoerders van de groep 'Demonstratie van het Volk' eisten behoud van grondrechten en vrijheid, die volgens hen systematisch worden afgenomen. Ze zijn het niet eens met de coronaregels en willen onder meer opheffing van de anderhalve meterregel. De deelnemers kwamen vooral uit Brabant en Limburg. Enkelen omhelsden elkaar en maakten een dansje met elkaar. Ook gaven sommigen elkaar een hand als begroeting.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen