Overslaan en naar de inhoud gaan

Schinnen stemt in met gemeentelijke fusie

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 6:55

Een meerderheid van de raad van Schinnen heeft het college maandag opdracht gegeven om een voorstel tot een fusie met Onderbanken op te stellen.

Op 17 december volgt een definitief besluit. Coalitiepartijen Vernieuwingsgroep en CDA zeggen al dat ze dan voor herindeling zullen stemmen.

Nuth
Daarnaast is besloten dat dinsdag nog een brief van Schinnen richting Nuth gaat. Daarin krijgt die gemeente het verzoek om voor 17 december uit te spreken of ze wil aanhaken bij de fusie. Dat gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de raad.

Alle fracties spraken maandag de zorg uit dat een fusie met louter Onderbanken nog niet leidt tot een voldoende robuuste gemeente. Zij pleitten voor het toevoegen van een derde gemeente, liefst Nuth.

Beek
Daarnaast willen CDA en oppositiepartijen VVD en PvdA óók dat de gemeente Beek nogmaals wordt gepolst. Dat terwijl waarnemend burgemeester Léon Frissen tijdens de vergadering al aangaf dat het een mission impossible is om die gemeente mee te krijgen in het fusieproces.

Hij benadrukte nogmaals dat Simpelveld en Voerendaal net als Beek al duidelijk hebben aangegeven niet samen te willen gaan.

Lees ook: Odile Wolfs burgemeester tot opheffing Onderbanken

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
‘Herindeling Parkstad komt eraan’
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
Nuth wil fuseren met Onderbanken en Schinnen
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen