Overslaan en naar de inhoud gaan

Schinnen opent jacht op graffitispuiters

Geplaatst opdinsdag 10 februari 2015 - 8:10

Sinds een paar maanden wordt er steeds meer met graffiti gespoten in de gemeente Schinnen. De gemeente wil dat bewoners in actie komen.

Graffitispuiters opgepast. De gemeente Schinnen opent de aanval op deze verfvandalen in de Schinnense dorpen. De gemeente roept alle inwoners op om te helpen bij de opsporing van de vandalen.

Forse toename
Reden voor de verscherpte aanpak is een forse toename van het aantal bespoten plekken in de dorpen. Veelal zijn muren en straatmeubilair doelwit van de verfspuitende vandalen. Ook leegstaande panden zijn niet veilig. Vooral de afgelopen maanden wordt meer graffiti gespoten.

Politie
‘Als mensen weten wie de graffitispuiters zijn, of ze in actie hebben gezien, roepen wij op om dit direct bij de politie te melden’, zo schrijft de gemeente op haar website.

Melden bij gemeente
Graffiti wordt door de gemeente verwijderd zodra dit op gemeentelijke gebouwen of straatmeubilair, zoals sporthallen en verkeersborden is gespoten. Iedereen die graffiti constateert op gemeentelijke eigendommen, wordt gevraagd dit zo snel mogelijk aan de gemeente te melden.

Zelf verantwoordelijk
Bewoners en ondernemers van de gemeente Schinnen die graffiti op hun eigen panden of andere eigendommen aantreffen, zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van de verf, zo benadrukt de gemeente.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto's in Eygelshoven volgespoten met graffiti
Hakenkruis Heerlen vlak voor dodenherdenking weg
Sittardse buurt met hakenkruizen beklad
Graffitivandalen slaan toe: kerken op Vrijthof beklad
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen