Overslaan en naar de inhoud gaan

Schinkemerret in Venlo weer terug op 'oude plek'

Geplaatst opwoensdag 13 april 2016 - 18:11

Het Venlose evenement Schinkemerret keert deze zomer terug naar de laatste week van de schoolvakantie.

"Na een slechte editie vorig jaar was de keuze voor ons simpel; terugkeren naar onze vertrouwde tijd of stoppen met het evenement", zegt organisator Geer van der Veer.

Verhuizen
De driedaagse braderie met muziek (dit jaar vanaf 31 augustus) moest vorig jaar een week verhuizen omdat het anders gelijktijdig met de introductiedagen van Fontys Hogescholen Venlo zou zijn. Daardoor viel de Schinkemerret voor het eerst in zijn bestaan niet in de laatste week van de zomervakantie, maar wel samen met het
Zomerparkfeest.

Profiteren
Hoewel Van der Veer aanvankelijk dacht dat beide evenementen van elkaar konden profiteren, bleek het tegendeel waar. "We hebben een slechte editie gehad met beduidend minder bezoekers", zegt Van der Veer.

40e editie
"Nu we weer terug zijn op de voor het publiek bekende dagen, kunnen we weer werken aan een succesvol evenement dat belangrijk is voor de Venlose binnenstad omdat het jaarlijks extra bezoekers naar het centrum van Venlo weet te trekken. De Schinkemerret viert dit jaar zijn veertigste editie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verkeersopstopping in Sittard door Sint Joepmarkt
Tuincentrum voor rechter om verkoop carnavalskleding
Boegbeeld stopt met Versierhoés: 'Mijn rechterhand is weg'
bronzen beeld geer van der veer (10 okt 2020)
Stadsicoon Geer van der Veer geëerd voor eigen winkel
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen