Overslaan en naar de inhoud gaan

Schilderij van Kerkraadse Juul (16) hangt in het Rijksmuseum

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 17:27

Juul Rolfs (16) uit Kerkrade is trots dat haar schilderij in het Rijksmuseum in Amsterdam hangt.

Maar de Kerkraadse blijft bescheiden. "Ik vind het toffer dat we met z'n allen de tentoonstelling hebben gemaakt."

Lang Leve Rembrandt
De tentoonstelling Lang Leve Rembrandt opent maandag 15 juli. Het Rijksmuseum heeft na duizenden inzendingen uit de hele wereld uiteindelijk 500 werken geselecteerd. De opdracht aan de kunstenaars was een eerbetoon maken aan de meester Van Rijn. Het schilderij van Juul is gekozen. Van 23 andere Limburgse makers is ook een werk gekozen voor de expositie.

Lees ook: 24 Limburgse kunstenaars exposeren in Rijksmuseum

Nachtwacht
​Juul heeft zich laten inspireren door De Nachtwacht. Op haar schilderij van dertig bij veertig centimeter getiteld 'The Noctural Watch' zien we een wacht van nachtdieren. "De setting is in een bos. De echte Nachtwacht is donker van kleur en dat heb ik ook gedaan." Ze wil naar de kunstacademie als ze klaar is op het atheneum. Ze droomt van een bestaan als vrij kunstenaar. "Dat is nog heel ver weg natuurlijk. Ik teken en schilder vooral om beter te worden." Een hobby kan ze het eigenlijk niet meer noemen. "Het is af en toe frustrerend als iets niet precies lukt zoals ik het voor me zie."

The Noctural Watch, het werk van Juul Rolfs
Foto: Juul Rolfs
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen