Overslaan en naar de inhoud gaan

Schilderij van Kerkraadse Juul (16) hangt in het Rijksmuseum

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 17:27

Juul Rolfs (16) uit Kerkrade is trots dat haar schilderij in het Rijksmuseum in Amsterdam hangt.

Maar de Kerkraadse blijft bescheiden. "Ik vind het toffer dat we met z'n allen de tentoonstelling hebben gemaakt."

Lang Leve Rembrandt
De tentoonstelling Lang Leve Rembrandt opent maandag 15 juli. Het Rijksmuseum heeft na duizenden inzendingen uit de hele wereld uiteindelijk 500 werken geselecteerd. De opdracht aan de kunstenaars was een eerbetoon maken aan de meester Van Rijn. Het schilderij van Juul is gekozen. Van 23 andere Limburgse makers is ook een werk gekozen voor de expositie.

Lees ook: 24 Limburgse kunstenaars exposeren in Rijksmuseum

Nachtwacht
​Juul heeft zich laten inspireren door De Nachtwacht. Op haar schilderij van dertig bij veertig centimeter getiteld 'The Noctural Watch' zien we een wacht van nachtdieren. "De setting is in een bos. De echte Nachtwacht is donker van kleur en dat heb ik ook gedaan." Ze wil naar de kunstacademie als ze klaar is op het atheneum. Ze droomt van een bestaan als vrij kunstenaar. "Dat is nog heel ver weg natuurlijk. Ik teken en schilder vooral om beter te worden." Een hobby kan ze het eigenlijk niet meer noemen. "Het is af en toe frustrerend als iets niet precies lukt zoals ik het voor me zie."

The Noctural Watch, het werk van Juul Rolfs
Foto: Juul Rolfs
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen