Overslaan en naar de inhoud gaan

Schilderij van Kerkraadse Juul (16) hangt in het Rijksmuseum

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 17:27

Juul Rolfs (16) uit Kerkrade is trots dat haar schilderij in het Rijksmuseum in Amsterdam hangt.

Maar de Kerkraadse blijft bescheiden. "Ik vind het toffer dat we met z'n allen de tentoonstelling hebben gemaakt."

Lang Leve Rembrandt
De tentoonstelling Lang Leve Rembrandt opent maandag 15 juli. Het Rijksmuseum heeft na duizenden inzendingen uit de hele wereld uiteindelijk 500 werken geselecteerd. De opdracht aan de kunstenaars was een eerbetoon maken aan de meester Van Rijn. Het schilderij van Juul is gekozen. Van 23 andere Limburgse makers is ook een werk gekozen voor de expositie.

Lees ook: 24 Limburgse kunstenaars exposeren in Rijksmuseum

Nachtwacht
​Juul heeft zich laten inspireren door De Nachtwacht. Op haar schilderij van dertig bij veertig centimeter getiteld 'The Noctural Watch' zien we een wacht van nachtdieren. "De setting is in een bos. De echte Nachtwacht is donker van kleur en dat heb ik ook gedaan." Ze wil naar de kunstacademie als ze klaar is op het atheneum. Ze droomt van een bestaan als vrij kunstenaar. "Dat is nog heel ver weg natuurlijk. Ik teken en schilder vooral om beter te worden." Een hobby kan ze het eigenlijk niet meer noemen. "Het is af en toe frustrerend als iets niet precies lukt zoals ik het voor me zie."

The Noctural Watch, het werk van Juul Rolfs
Foto: Juul Rolfs
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen