Overslaan en naar de inhoud gaan

Schietpartij Spa: twee verdachten blijven maand langer in cel

Geplaatst opvrijdag 14 september 2018 - 16:02

Het voorarrest van de broer en een vriend van de hoofdverdachte van de schietpartij in Spa, waarbij een Belgische agent om het leven kwam, is met een maand verlengd.

Dat heeft de raadkamer in Verviers vrijdag besloten.

Yvo T.
De twee mannen, Cyriel T. en Mark van den B. zouden betrokken zijn geweest bij de schietpartij in de nacht van 25 op 26 augustus. Yvo T. uit Schinnen is de hoofdverdachte in de zaak. Hij werd snel na de schietpartij aangehouden. Het duo werd eerder uitgeleverd aan België. Het Belgisch Openbaar Ministerie duidt de twee aan als dader dan wel mededader.

Taxi
Yvo T. zat die avond samen met zijn broer en de vriend in een taxi in Spa na te zijn geweigerd bij een café, waar hij een vuurwapen had getoond. Even later zou hij de politie-inspecteur hebben doodgeschoten.

Lange celstraf
T. is beschuldigd van moord en een moordpoging op een andere agent. De verdachten riskeren lange celstraffen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen