Overslaan en naar de inhoud gaan

Schietpartij Maasbree voltrok zich voor ogen van kinderen

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 9:25

De schietpartij in het centrum van Maasbree maandagavond speelde zich af voor de ogen van enkele kinderen.

Een vijftal kinderen was in de Dorpstraat toen de eerste kogel werd afgevuurd. Na de schietpartij werden er vier aanhoudingen verricht, meerdere auto's waren erbij betrokken. De politie nam later twee auto's in de omgeving in beslag. Een persoon raakte gewond bij de schietpartij.

Lees ook: Vier aanhoudingen na schietpartij Maasbree

'Zeker tien mensen'
Twee bevriende jongens telden zeker tien mensen die iets met de schietpartij hadden te maken. "Ik hoorde knallen en in één keer renden ze uit elkaar", zegt een van de jongens. "Toen zag ik iemand vallen, toen werd er nog een paar keer op hem gericht en toen zijn we weggerend." De andere jongen zegt dat zijn zus en een vriendin ook op straat liepen en wegrenden voor de schoten. De jongens telden ongeveer vijf schoten.

"Mensen die de hond uitlieten doken weg, mensen op balkon", zegt een correspondent ter plaatse die met andere getuigen sprak. "Het was een hele gevaarlijke situatie."

Twee jongens zagen de schietpartij gebeuren en vertellen erover:

Volgens de correspondent probeerde een paar mensen om een Pools restaurant in dezelfde straat binnen te gaan. Dat lukte niet, waarop de groep in de auto stapte.

Hoe de gewonde eraan toe is, is niet bekend. De correspondent zag wel bloed op straat liggen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen