Overslaan en naar de inhoud gaan

Schietpartij Brunssum: twee mannen opgepakt

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 10:49

De politie heeft twee mannen opgepakt voor de schietpartij woensdagavond in Brunssum. Het gaat om 19-jarige Brunssumer en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Het duo is woensdagavond laat opgepakt, zo laat de politie weten.

Schietpartij
Rond 22:20 uur ontstond een ruzie tussen de inzittenden van twee auto's in de Platostraat. Daarbij zijn zeker zes schoten gelost.

Lees ook: Video: zes keer geschoten na straatruzie in Brunssum

Arrestatie
Direct na het schietincident is de politie een onderzoek gestart. Later op de avond werd de auto gevonden waar de twee aangehouden mannen inzaten. Op dit moment onderzoekt de politie welke rol deze mannen hadden in het incident. De politie is nog op zoek naar de inzittenden van de ander auto die betrokken was bij de schietpartij.

Conflict
De aanleiding voor het schietincident is nog niet bekend. Vermoedelijk gaat het om een conflict tussen de inzittenden van de twee auto's, zo laat de politie weten.

Tweede schietincident
Het is het tweede schietincident in korte tijd in de wijk Treebeek. In de nacht van 22 op 23 mei werd een auto beschoten in de Schildstraat. Een woordvoerster van de politie kan woensdagavond nog niet aangeven of er een verband is tussen de twee schietpartijen.

Lees ook: Geparkeerde auto beschoten in Brunssum

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen