Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schietpartij Blerick: 'Hij wilde zelf terug naar Nederland'

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 6:48

De 20-jarige Amsterdammer die maandag aangehouden werd op het vliegveld in Parijs vanwege de moord op Ömer Köksal, wilde zelf terug naar Nederland.

"Er is contact geweest met het Openbaar Ministerie (OM) over zijn terugkeer naar Nederland", vertelt zijn advocaat Gerald Roethof aan De Limburger.

Parijs
De Amsterdammer werd maandag aangehouden op het vliegveld in Parijs. Volgens Roethof wilde hij zelf vanaf zijn onderduikadres naar Nederland komen. "Justitie wist dat hij dat wilde, maar hij vond dit te lang duren. Daarom heeft hij besloten naar Frankrijk te vliegen." Waar hij ondergedoken heeft gezeten, wil zijn advocaat niet vertellen.

Lees ook: Verdachte schietpartij Blerick aangehouden op vliegveld Parijs

Foto: Track88

Contact
Het OM laat aan de krant weten dat er voor de aanhouding in Parijs, al contact is geweest. "Er werden vooral veel vragen aan ons gesteld. Er zijn geen afspraken gemaakt over zijn terugkeer naar Nederland en wij wisten ook niet dat hij naar Parijs vloog", vertelt een woordvoerder van justitie aan de krant.

'Dader'
De 20-jarige is de tweede verdachte die opgepakt is in deze zaak. Eerder werd een 22-jarige in Rotterdam aangehouden. Hij zou de Amsterdammer als degene aanwijzen die Ömer Köksal op 1 november op klaarlichte dag heeft doodgeschoten.

Lees ook: Verdachte (22) opgepakt voor dood Ömer Köksal

​Vrijdag werd er in Blerick een stille tocht gehouden voor de doodgeschoten Köksal.

Foto: 1Limburg
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen