Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schietpartij Blerick: 'Hij wilde zelf terug naar Nederland'

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 6:48

De 20-jarige Amsterdammer die maandag aangehouden werd op het vliegveld in Parijs vanwege de moord op Ömer Köksal, wilde zelf terug naar Nederland.

"Er is contact geweest met het Openbaar Ministerie (OM) over zijn terugkeer naar Nederland", vertelt zijn advocaat Gerald Roethof aan De Limburger.

Parijs
De Amsterdammer werd maandag aangehouden op het vliegveld in Parijs. Volgens Roethof wilde hij zelf vanaf zijn onderduikadres naar Nederland komen. "Justitie wist dat hij dat wilde, maar hij vond dit te lang duren. Daarom heeft hij besloten naar Frankrijk te vliegen." Waar hij ondergedoken heeft gezeten, wil zijn advocaat niet vertellen.

Lees ook: Verdachte schietpartij Blerick aangehouden op vliegveld Parijs

Foto: Track88

Contact
Het OM laat aan de krant weten dat er voor de aanhouding in Parijs, al contact is geweest. "Er werden vooral veel vragen aan ons gesteld. Er zijn geen afspraken gemaakt over zijn terugkeer naar Nederland en wij wisten ook niet dat hij naar Parijs vloog", vertelt een woordvoerder van justitie aan de krant.

'Dader'
De 20-jarige is de tweede verdachte die opgepakt is in deze zaak. Eerder werd een 22-jarige in Rotterdam aangehouden. Hij zou de Amsterdammer als degene aanwijzen die Ömer Köksal op 1 november op klaarlichte dag heeft doodgeschoten.

Lees ook: Verdachte (22) opgepakt voor dood Ömer Köksal

​Vrijdag werd er in Blerick een stille tocht gehouden voor de doodgeschoten Köksal.

Foto: 1Limburg
Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen