Overslaan en naar de inhoud gaan

Schietpartij A73: man vast voor poging zware mishandeling

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 18:27

De 26-jarige man uit Herkenbosch die in de nacht van zondag op maandag door agenten werd neergeschoten op de A73 bij Horst, wordt verdacht van poging zware mishandeling van ambtenaren in functie.

Ook voor het verzet tegen zijn aanhouding moet de man terechtstaan. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.

Schietpartij
Twee agenten vervoerden de verwarde man van het politiebureau in Roermond naar een zorginstelling in Venray. Tijdens de rit ontstond er een worsteling tussen de verdachte en agenten in de auto. Op de vluchtstrook van de A73 ter hoogte van Horst konden de agenten de auto stilzetten. Bij de confrontatie die volgde, schoot een agent op de verdachte.

Lees ook: Agenten en verdachte gewond bij schietpartij op A73

Niet in levensgevaar
De 26-jarige man raakte daarbij gewond. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. De ernst van de verwondingen is niet bekend. De man verkeert in ieder geval niet in levensgevaar.

Bij het overmeesteren van de 26-jarige man raakten nog twee agenten gewond.

Rijksrecherche
De rijksrecherche doet onderzoek naar het gebruik van het vuurwapen. Dat is gebruikelijk als een politieagent geschoten heeft. Het politieonderzoek werd ter plaatse gedaan door agenten van de eenheid Oost-Brabant.

Door het onderzoek bleef de snelweg A73 maandagochtend enkele uren dicht. Dit zorgde voor een flinke verkeerschaos in de omgeving.

Lees ook: Verkeerschaos op en rond A73 opgelost

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen