Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schietende agent Ronald V: 'Ik moest ramkraker stoppen'

Geplaatst opwoensdag 24 augustus 2016 - 20:00

Ronald V. kon niet anders dan schieten toen hij in augustus 2013 een auto tot stilstand wilde brengen.

Dat verklaarde de Kerkraadse agent woensdag tijdens het hoger beroep dat diende in Den Bosch.

Schot
Op 22 augustus 2013 schoot Ronald V. bij de Heerlense coffeeshop Brothers op een auto die de agenten na een achtervolging tot staan hadden gebracht. De bestuurder, een verdachte van ramkraken, dreigde opnieuw weg te rijden. De agent raakte de bijrijder van de vluchtende ramkraker; hij overleefde het schot ternauwernood.

Celstraf
De rechtbank in Maastricht veroordeelde Ronald V. vorig jaar tot twee jaar cel. De omstandigheden zouden volgens de rechtbank namelijk niet dusdanig bedreigend geweest zijn dat hij, op romphoogte, had mogen schieten. Maar volgens de agent kon hij niet anders: "Ik dacht alleen maar: ik moet die ramkraker stoppen, dit gaat fout."

Lees ook: Schietende agent uit Kerkrade moet twee jaar cel in

Knoops
De uitspraak leidde destijds tot veel ophef, met name ook bij de politie. Ronald V. ging in beroep en wordt nu bijgestaan door Geert-Jan Knoops. De topadvocaat maakt deel uit van een advocatenpool van de politie, die vorig jaar werd ingesteld na een reeks incidenten waarbij schietende agenten werden vervolgd.

Lees meer over de advocatenpool waarvan de politie gebruik maakt. In de krant van donderdag kun je een getuigenverslag van Ronald V. lezen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

OM houdt vol: geen celstraf voor schietende agent
ANP
Politiechef opgelucht met uitspraak schietende agent
Schietende agent uit Kerkrade hoeft toch niet de cel in
Uitspraak in zaak schietende agent Ronald V.
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen