Overslaan en naar de inhoud gaan

Schietende agent in hoger beroep tegen celstraf

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2015 - 15:54

De Kerkraadse agent die twee jaar de cel in moet, deed gewoon zijn werk. Dat zegt zijn advocaat Rino Jonkers tegen L1. Hij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

"De rechter heeft onvoldoende inlevingsvermogen in het belangrijke werk van agenten voor de samenleving", zegt Jonkers. Volgens de advocaat handelde de man uit noodweer.

Ernstige fout
De agent schoot in Heerlen op de bijrijder van een auto die op agenten dreigde in te rijden. De man werd in zijn borst geraakt, maar overleefde het incident.
Justitie wilde de zaak seponeren, maar het slachtoffer drong aan op vervolging van de agent. Vervolgens vroeg het openbaar ministerie om vrijspraak, maar de rechter besloot vandaag dat de agent ernstig de fout in ging en veroordeelde hem tot twee jaar cel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schietende agent uit Kerkrade moet twee jaar cel in
Grote verontwaardiging na veroordeling schietende agent
vuurwapen
Uitspraak zaak Mike Stok is 'opsteker' voor Kerkraadse agent
Reconstructie incident met schietende agent
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen