Overslaan en naar de inhoud gaan

'Schietbaan kazerne Budel voor Limburgse sportschutters'

Geplaatst opmaandag 13 juli 2015 - 15:30

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans gaat bekijken of het mogelijk is dat de lange afstandsschietbaan van de voormalige Nassau Dietz-kazerne in Budel gebruikt kan worden door Limburgse sportschutters.

De gedeputeerde reageert daarmee op een pleidooi van de PVV in het Limburgs Parlement om de schietsport op te nemen in het topsportbeleid van de provincie.

Cultuur
"Het gaat om een in de Limburgse cultuur verankerde sport", stelt de PVV. Daarom vindt zij het niet kunnen dat er geen lange afstandsschietbaan in Limburg is. De dichtstbijzijnde is op dit moment in Emmen, aldus de PVV. De partij is dan ook voorstander van een nieuwe baan in Limburg of van een reactivering van de baan in het Brabantse Budel, net over de provinciegrens bij Weert.

Hellenbrand
Gedeputeerde Koopmans gaat zich nu oriƫnteren op die laatste mogelijkheid. In de voormalige kazerne in Budel zijn momenteel asielzoekers gehuisvest. De bekendste Limburgse schutter is Peter Hellenbrand uit Brunssum. Hij was ook de enige Nederlandse schutter op de Olympische Spelen van 2012. Op de discipline 10 meter staand behaalde hij toen een vijfde plaats.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV
Koopmans met lijsttrekkers in gesprek over coalitie
PVV'er Michael Heemels populairste lijsttrekker
PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen