Overslaan en naar de inhoud gaan

Schiedammer opgepakt voor gewapende overval op bestelbus

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 19:50

De politie heeft dinsdagochtend een 27-jarige man uit Schiedam in de boeien geslagen voor betrokkenheid bij een gewapende overval op de bestuurder van een bestelbus in Heerlen.

De overval vond vrijdagavond 22 maart plaats rond 22:00 uur op de Van Galenstraat.

Lachgas
De chauffeur werd met een vuurwapen bedreigd en moest lachgas aan de daders geven. Zijn bijrijder werd mishandeld. Er werd gericht op hem geschoten, maar hij raakte niet gewond. Behalve het lachgas werden ook persoonlijke bezittingen en een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Na de overval zocht de politie naar vier mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Lees ook: Geen spoor van viertal na Heerlense schietpartij

De woning in Maastricht waar de aangehouden verdachte destijds verbleef, is doorzocht. Daarbij is een vuurwapen gevonden. Een 25-jarige vrouw die in de woning aanwezig was, is aangehouden voor wapenbezit.

De man en vrouw zitten vast en worden verhoord. De politie geeft aan dat er mogelijk nog meer mensen worden aangehouden.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen