Overslaan en naar de inhoud gaan

Schiedammer opgepakt voor gewapende overval op bestelbus

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 19:50

De politie heeft dinsdagochtend een 27-jarige man uit Schiedam in de boeien geslagen voor betrokkenheid bij een gewapende overval op de bestuurder van een bestelbus in Heerlen.

De overval vond vrijdagavond 22 maart plaats rond 22:00 uur op de Van Galenstraat.

Lachgas
De chauffeur werd met een vuurwapen bedreigd en moest lachgas aan de daders geven. Zijn bijrijder werd mishandeld. Er werd gericht op hem geschoten, maar hij raakte niet gewond. Behalve het lachgas werden ook persoonlijke bezittingen en een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Na de overval zocht de politie naar vier mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Lees ook: Geen spoor van viertal na Heerlense schietpartij

De woning in Maastricht waar de aangehouden verdachte destijds verbleef, is doorzocht. Daarbij is een vuurwapen gevonden. Een 25-jarige vrouw die in de woning aanwezig was, is aangehouden voor wapenbezit.

De man en vrouw zitten vast en worden verhoord. De politie geeft aan dat er mogelijk nog meer mensen worden aangehouden.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen