Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheurtjes binnen Limburgse fractie Forum voor Democratie

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 13:23

Er zijn scheurtjes binnen de fractie van het Forum voor Democratie in Limburg.

Dat zegt statenlid Nico Vincken uit Egchel.

Tweespalt
Hij reageert hiermee op een artikel uit De Limburger waarin wordt gesproken over tweespalt binnen de fractie. In het artikel komt voormalig vicefractievoorzitter van het Forum Cees van der Sande aan het woord. Hij zegt een adempauze in te lassen omdat collega-fractieleden zich tegen hem zouden hebben gekeerd. Reden voor de onenigheid is dat van der Sande vindt dat zij niet genoeg achter landelijk partijleider Baudet staan. Hierdoor heeft hij even afstand genomen en is hij geen vicefractievoorzitter meer.

Escaleren
Vincken wil niet inhoudelijk reageren op het artikel om de boel niet te laten escaleren, zo zegt hij. "En als we met een reactie komen, dan wordt dat door fractievoorzitter Simone Kerseboom gedaan", zo zegt hij. Kerseboom zelf is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Gelekt
Wat het Egchelse Statenlid verder wèl kwijt wil is dat Van de Sande zelf met het nieuws naar buiten is gekomen. Er is volgens Vincken niet door anderen gelekt, zoals Van der Sande het vertelt in de krant.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen