Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheurtjes binnen Limburgse fractie Forum voor Democratie

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 13:23

Er zijn scheurtjes binnen de fractie van het Forum voor Democratie in Limburg.

Dat zegt statenlid Nico Vincken uit Egchel.

Tweespalt
Hij reageert hiermee op een artikel uit De Limburger waarin wordt gesproken over tweespalt binnen de fractie. In het artikel komt voormalig vicefractievoorzitter van het Forum Cees van der Sande aan het woord. Hij zegt een adempauze in te lassen omdat collega-fractieleden zich tegen hem zouden hebben gekeerd. Reden voor de onenigheid is dat van der Sande vindt dat zij niet genoeg achter landelijk partijleider Baudet staan. Hierdoor heeft hij even afstand genomen en is hij geen vicefractievoorzitter meer.

Escaleren
Vincken wil niet inhoudelijk reageren op het artikel om de boel niet te laten escaleren, zo zegt hij. "En als we met een reactie komen, dan wordt dat door fractievoorzitter Simone Kerseboom gedaan", zo zegt hij. Kerseboom zelf is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Gelekt
Wat het Egchelse Statenlid verder wèl kwijt wil is dat Van de Sande zelf met het nieuws naar buiten is gekomen. Er is volgens Vincken niet door anderen gelekt, zoals Van der Sande het vertelt in de krant.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen