Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheurtjes binnen Limburgse fractie Forum voor Democratie

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 13:23

Er zijn scheurtjes binnen de fractie van het Forum voor Democratie in Limburg.

Dat zegt statenlid Nico Vincken uit Egchel.

Tweespalt
Hij reageert hiermee op een artikel uit De Limburger waarin wordt gesproken over tweespalt binnen de fractie. In het artikel komt voormalig vicefractievoorzitter van het Forum Cees van der Sande aan het woord. Hij zegt een adempauze in te lassen omdat collega-fractieleden zich tegen hem zouden hebben gekeerd. Reden voor de onenigheid is dat van der Sande vindt dat zij niet genoeg achter landelijk partijleider Baudet staan. Hierdoor heeft hij even afstand genomen en is hij geen vicefractievoorzitter meer.

Escaleren
Vincken wil niet inhoudelijk reageren op het artikel om de boel niet te laten escaleren, zo zegt hij. "En als we met een reactie komen, dan wordt dat door fractievoorzitter Simone Kerseboom gedaan", zo zegt hij. Kerseboom zelf is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Gelekt
Wat het Egchelse Statenlid verder wèl kwijt wil is dat Van de Sande zelf met het nieuws naar buiten is gekomen. Er is volgens Vincken niet door anderen gelekt, zoals Van der Sande het vertelt in de krant.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen