Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheurend door tunnel en in slakkengang over snelweg

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2015 - 16:42

Wegpiraten op de snelweg, 100.000 euro voor Verstappen en natuurlijk de hitte. Die ellendige hitte. Dit is de week in Tweets.

Wegpiraten op de snelweg. En dan niet van het soort dat voorbij raast. Nee, het oudere duo dat afgelopen week van Maastricht richting Heerlen reed op de A79 vielen vooral op door het slakkentempo waarmee ze zich voortbewogen. Niet gek aangezien het om een bejaard stel ging dat per scootmobiel over de snelweg reed. Razendgevaarlijk natuurlijk, maar de Twitteraars konden het wel waarderen. Een enkeling hield er zelfs een toekomstdroom aan over.

Ook ophef in Emmen. Max Verstappen zou daar een rondje door een nieuwe tunnel komen scheuren. Kosten: 100.000 euro. Een beetje aan de prijzige kant volgens de plaatselijke oppositie en dus werd de wethouder in duidelijke bewoordingen teruggefloten. En niet alleen door de oppossitie.

Dan was er nog het OLS en de hitte. Al dagen van tevoren onderwerp van gesprek, maar baten mocht dat nauwelijks. Ondanks alle waarschuwingen ging de optocht gewoon door met alle (voorspelbare) gevolgen. De balans na een dagje OLS: bijna 200 mensen onwel. Flauwgevallen door de hitte tijdens en na de optocht. Gelukkig was daar nog burgemeester - en koningin van de statistieken - Donders om alles in het juiste perspectief te plaatsen.

Het warme weer hield sowieso veel mensen bezig de afgelopen week. Temperaturen tot 40 graden werden voorspeld, maar uiteindelijk sneuvelde zelfs het Limburgse warmterecord (38,4 graden) niet. Al probeerde een enkeling daar nog wat een te doen.

En dan is het al zinderend heet en dan moet je ook nog de ramen en deuren gesloten houden vanwege een penetrante naftageur die vanuit Chemelot wordt verspreid. Nee, Chemelot maakte geen vrienden afgelopen week. Zeker omdat ook de communicatie nogal te wensen overliet.

We sluiten de week af met de Tour de France. Limburgs hoop in bange wielerdagen Tom Dumoulin was dagenlang het gesprek van de dag. Zijn jacht op het geel in Utrecht, de shampoo-reclame van sponsor Giant-Alpecin waarin hij opdoemt en natuurlijk die val die de gele droom definitief vermorzelde. Het hield Nederland bezig.

Nu maar hopen op de gehavende Laurens ten Dam. En Wout Poels natuurlijk die Chris Froome aan de eindzege moet helpen. Al lijkt hij voorlopig met hele andere zaken bezig.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

De week in tweets: Robbie Hasselt als Judas in The Passion?
ANP
De week in tweets: Onno & Robbie, Robbie & Jan
De week in tweets: 'CHAOS IN ROERMOND'
De week in tweets: het rijdt niet
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen