Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheuren in kerk Kerkrade: gebouw gesloten

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 11:45

De Sint-Catharinakerk in de Kerkraadse wijk Holz is door de gemeente tot nader order gesloten. In diverse muren zijn scheuren aangetroffen.

De scheuren werden in 2018 al opgemerkt, laat pastoor-deken Stef Nevelstein weten.

Bodemonderzoek
"We troffen destijds kleine brokstukjes aan", legt Nevelstein uit. "De scheuren zijn vervolgens afgeplakt om de werking te kunnen vaststellen en deze maand kregen we na een bodemonderzoek het advies de scheuren dicht te smeren."

Video: L1

Onverantwoord
Toch besloot de gemeente vrijdag om de kerk tijdelijk af te sluiten. "Ze vonden het niet meer verantwoord", weet de pastoor-deken. Verder onderzoek van de bodem moet meer duidelijkheid over de oorzaak van de scheuren geven.

Uitwijkmogelijkheden
Omdat de kerk gesloten is, moeten alle vieringen, begrafenissen en diensten uitwijken naar andere locaties. "We hebben genoeg uitwijkmogelijkheden met de kapel aan de Hoofdstraat en de Lambertuskerk", legt Nevelstein uit. "Alles gaat gewoon door."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen