Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheuren in kerk Kerkrade: gebouw gesloten

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 11:45

De Sint-Catharinakerk in de Kerkraadse wijk Holz is door de gemeente tot nader order gesloten. In diverse muren zijn scheuren aangetroffen.

De scheuren werden in 2018 al opgemerkt, laat pastoor-deken Stef Nevelstein weten.

Bodemonderzoek
"We troffen destijds kleine brokstukjes aan", legt Nevelstein uit. "De scheuren zijn vervolgens afgeplakt om de werking te kunnen vaststellen en deze maand kregen we na een bodemonderzoek het advies de scheuren dicht te smeren."

Video: L1

Onverantwoord
Toch besloot de gemeente vrijdag om de kerk tijdelijk af te sluiten. "Ze vonden het niet meer verantwoord", weet de pastoor-deken. Verder onderzoek van de bodem moet meer duidelijkheid over de oorzaak van de scheuren geven.

Uitwijkmogelijkheden
Omdat de kerk gesloten is, moeten alle vieringen, begrafenissen en diensten uitwijken naar andere locaties. "We hebben genoeg uitwijkmogelijkheden met de kapel aan de Hoofdstraat en de Lambertuskerk", legt Nevelstein uit. "Alles gaat gewoon door."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen