Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheuren in kerk Kerkrade: gebouw gesloten

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 11:45

De Sint-Catharinakerk in de Kerkraadse wijk Holz is door de gemeente tot nader order gesloten. In diverse muren zijn scheuren aangetroffen.

De scheuren werden in 2018 al opgemerkt, laat pastoor-deken Stef Nevelstein weten.

Bodemonderzoek
"We troffen destijds kleine brokstukjes aan", legt Nevelstein uit. "De scheuren zijn vervolgens afgeplakt om de werking te kunnen vaststellen en deze maand kregen we na een bodemonderzoek het advies de scheuren dicht te smeren."

Video: L1

Onverantwoord
Toch besloot de gemeente vrijdag om de kerk tijdelijk af te sluiten. "Ze vonden het niet meer verantwoord", weet de pastoor-deken. Verder onderzoek van de bodem moet meer duidelijkheid over de oorzaak van de scheuren geven.

Uitwijkmogelijkheden
Omdat de kerk gesloten is, moeten alle vieringen, begrafenissen en diensten uitwijken naar andere locaties. "We hebben genoeg uitwijkmogelijkheden met de kapel aan de Hoofdstraat en de Lambertuskerk", legt Nevelstein uit. "Alles gaat gewoon door."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen