Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheur in weg A2 Maastricht

Geplaatst opdonderdag 25 september 2014 - 10:26

In Maastricht op de A2 is een scheur in het wegdek ontstaan.

Daarom is er een rijstrook afgezet. Desiree Florie van Avenue2 geeft aan dat de scheur ontstond als gevolg van het uittrillen van damwanden. Die damwanden worden uit de grond getrild bij de bouw van de A2-tunnel.

Geen instortingsgevaar
Volgens Florie is er echter geen reden tot zorg en is er geen risico dat de weg of tunnel instort. Het afsluiten van de weg is volgens Florie puur uit het oogpunt van verkeersveiligheid. Vooral voor brommers en motoren levert de scheur namelijk risico's op. "Die
kunnen daardoor uit balans raken."

Nadat de scheur werd ontdekt is het uittrillen van de danwand wel tijdelijk stilgelegd. Na overleg is besloten om vanmiddag toch gewoon door te gaan met de werkzaamheden. Het herstellen van de weg gebeurt donderdagavond. Vanaf 19.00 uur zullen er daarom niet één, maar twee rijstroken dicht zijn op de A2.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

A2-tunnel Maastricht twee nachten dicht
A2 Tunnel Maastricht wegmarkering (16 juni 2016)
217 camera's in nieuwe A2-tunnel
Scheur A2 Maastricht gedicht, rijstrook weer open
Extra rijstrook voor A2-tunnel in gebruik genomen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen