Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Scherper Roda zonder Paulissen en El Makrini tegen Cambuur

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 22:19

Roda JC hoopt tegen Cambuur de draad weer op te pakken en de broodnodige punten te pakken. Na de oorwassing tegen Jong Ajax afgelopen maandag (5-1) vielen er harde woorden in Kerkrade.

Trainer Robert Molenaar liet zijn spelers zelf analyseren waar het fout ging en wie daar debet aan was.

Namen
"De wedstrijd tegen Ajax hebben we besproken en dat was een uitstekende sessie. De spelers zijn het conflict aangegaan en ik ben ervan overtuigd dat we er beter uit gekomen zijn. Ik plak er het liefst namen op zodat iedereen weet wie er bedoeld wordt en dat maakt het waardevol."

Terug in de basis
Naast de langdurig geblesseerden Jannes Vansteenkiste en Roshon van Eijma kan Molenaar ook geen beroep doen op Tim Väyrynen (buikgriep) Mitchel Paulissen (enkel) en Mohamed El Makrini (hamstring). Daarentegen keren de geschorsten Daniele Zotti en Livio Milts weer terug in de basis. Dat betekent dat Henk Dijkhuizen weer terug is op zijn vertrouwde plek, rechtsback. Pepijn Schlösser belandt daardoor op de bank.

Goed resultaat
Cambuur wist zich in de winter aanvallend te versterken en daar verwacht de Roda-coach ook de meeste dreiging van. "In Cambuur hebben we een goed resultaat neergezet en dat willen we ook hier doen. Die strijdwijze die we daar hebben laten zien, willen we graag kopiëren in de thuiswedstrijd."

Nederlagen
Roda slaagde er door de nederlagen tegen Almere City en Jong Ajax niet in aan te sluiten bij de top-vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Met 38 punten uit 34 wedstrijden hebben de Koempels een overwinning nodig om te voorkomen dat zij naar de onderkant van het linkerrijtje zakken.

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begin om 20:00 uur.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen