Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheldende boa's Sittard-Geleen onterecht ontslagen

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 16:56

Het ontslag van meerdere buitengewoon opsporingsambtenaren in Sittard-Geleen is door de kantonrechter in Maastricht vernietigd.

De boa's werden in september op staande voet ontslagen vanwege uitlatingen in een appgroep.

Ze gingen volgens de gemeente Sittard-Geleen daarin enorm over de schreef. Dat leidde tot ontslag voor drie boa's in dienst van Sittard-Geleen en een Maastrichtse boa die daar gedetacheerd was.

Lees ook: Sittard-Geleen zet scheldende boa's op straat

Uitlaatklep
De kantonrechter beschouwt het gedrag van de boa's inderdaad als ongepast en strijdig met de integriteitsregels. Maar weegt mee dat het om een privé appgroep van vijf personen ging waarvan de inhoud niet naar buiten kwam. Daarnaast gaat het volgens de rechter om medewerkers met een 'op zich' verder goede staat van dienst. De rechter voegt daar aan toe dat boa's veel voor hun kiezen krijgen en dat de appgroep een uitlaatklep was.

Vernietigd
Het ontslag op staande voet is door de rechter vernietigd. Het alternatief was volgens de gemeente Sittard-Geleen een ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Maar ook dat vindt de rechter een te zware straf. De gemeente moet met een lichtere sanctie komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen