Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheenaard roeit naar derde plek in wereldbekerwedstrijd

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 15:35

Roeister Lisa Scheenaard is in Rotterdam als derde geëindigd in de derde wereldbekerwedstrijd.

Met een krachtige versnelling op de laatste meters van de finale roeide de Weertse skiffeuse naar een podiumplaats.

Ongunstige start
Scheenaard startte in baan vijf, niet de meest gunstige gezien de windrichting. De Nieuw-Zeelandse Twigg en, op enige afstand, de Zwitserse Gmelin lagen al gauw in eerste en tweede positie en zouden die plaatsen ook vasthouden. De Weertse had een mindere start en bij de tussenkomst op 500 meter lag ze voorlaatste. Dat was ook op de 1000 meter passage nog zo, hoewel Scheenaard toen al bijna de vierde plek ingenomen had.

Geweldige eindsprint
Op driekwart van de finale lag ze in vierde positie en in de laatste 500 meter lukte het Lisa Scheenaard met een geweldige eindsprint om haar Britse opponente Victoria Thornley voorbij te roeien. Op de finish was het tijdverschil miniem: 8.28.020 minuten om 8.28.080.

De skiffeuse uit Weert was in haar serie als tweede geëindigd en in haar halve finale als derde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen