Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheenaard roeit naar derde plek in wereldbekerwedstrijd

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 15:35

Roeister Lisa Scheenaard is in Rotterdam als derde geƫindigd in de derde wereldbekerwedstrijd.

Met een krachtige versnelling op de laatste meters van de finale roeide de Weertse skiffeuse naar een podiumplaats.

Ongunstige start
Scheenaard startte in baan vijf, niet de meest gunstige gezien de windrichting. De Nieuw-Zeelandse Twigg en, op enige afstand, de Zwitserse Gmelin lagen al gauw in eerste en tweede positie en zouden die plaatsen ook vasthouden. De Weertse had een mindere start en bij de tussenkomst op 500 meter lag ze voorlaatste. Dat was ook op de 1000 meter passage nog zo, hoewel Scheenaard toen al bijna de vierde plek ingenomen had.

Geweldige eindsprint
Op driekwart van de finale lag ze in vierde positie en in de laatste 500 meter lukte het Lisa Scheenaard met een geweldige eindsprint om haar Britse opponente Victoria Thornley voorbij te roeien. Op de finish was het tijdverschil miniem: 8.28.020 minuten om 8.28.080.

De skiffeuse uit Weert was in haar serie als tweede geƫindigd en in haar halve finale als derde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen