Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheenaard dolblij met bronzen medaille: 'Heel gaaf'

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 8:46

Roeister Lisa Scheenaard is dolblij met haar bronzen medaille op de Olympische Spelen in Tokio. De Limburgse verscheen met een brede glimlach voor de camera's.

De Weertse won samen met Roos de Jong de bronzen medaille op het onderdeel dubbeltwee.

Onwerkelijk
Hoewel Scheenaard redelijk monter was voor de camera van de NOS, was het besef er nog nog niet helemaal. "Het is een beetje onwerkelijk. Je kunt er nog geen gevoel bij plaatsen. Het heeft altijd zover van ons afgestaan. De Olympische Spelen werden uitgesteld en dan is het nu bijna niet te bevatten dat het echt is. Het is een soort van droom waar je je de laatste jaren van je carrière op hebt gefocust. Ik zat Roos net te knijpen. Het is heel gaaf."

Bizarre week
Scheenaard en De Jong keken ook terug op de afgelopen week waarin de roeiploeg te maken kregen met een aantal coronabesmettingen, onder wie hun hoofdcoach Josy Verdonkschot. Daardoor kreeg de Nederlandse roeiploeg met meer maatregelen te maken. De roeiploeg werd onder meer afgezonderd van de overige landen.. "Het was een bijzonder jaar en een bizarre week. Gelukkig zijn we heel goed getraind hierin", zegt De Jong. "Iedere keer loopt alles anders dan je denkt. Ik denk ondertussen dat heel veel dingen niet meer vanzelfsprekend zijn."

Situatie
Scheenaard sluit zich bij de woorden van haar collega aan. "We moeten het er even mee doen. Ik denk dat het met de huidige situatie het meest sociaal was. We moesten zo weinig mogelijk risico's nemen en ik denk dat iedereen zich goed heeft gedragen." De focus die Scheenaard en de rest van de roeiploeg behield, leverde woensdag vier medailles op voor de Nederlandse equipe. "Ik ben supertrots op iedereen die hier vandaag het allerbeste laat zien. Het toont de veerkracht van ons team", zegt de trotste Weertse.

Tegen het ANP zei Scheenaard dat het behouden van de focus ook gelukt is. "Het heeft ons niet beïnvloed en ik denk dat we onze beste race hebben gevaren."

Lees ook: Roeister Lisa Scheenaard uit Weert wint olympisch brons

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen