Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaker Warmerdam naar challengertoernooi Tata Steel

Geplaatst opmaandag 6 december 2021 - 10:39

Max Warmerdam uit Tegelen is samen met twee andere Nederlandse schakers uitgenodigd voor de challengerwedstrijd van Tata Steel Chess. Dit is de op een-na-hoogste klasse op het prestigieuze Tata Steel Chess-toernooi.

De organisatie maakte maandag bekend dat drie Nederlandse grootmeesters zullen deelnemen aan de Tata Steel Challengers. Het gaat om Max Warmerdam, die vorige week Nederlands kampioen werd, Erwin l'Ami en Lucas van Foreest.

Lees ook: Max Warmerdam uit Tegelen wint NK schaken

Coronamaatregelen
Eerder dit jaar ging het toernooi in Wijk aan Zee niet door vanwege de coronamaatregelen. Begin 2021 wil de organisatie het toernooi in de talentenklasse wél door laten gaan. Toeschouwers zijn vooralsnog vanwege de huidige coronaregels niet toegestaan. De speler met de hoogste ranking (2631) in het challengertoernooi is de Kazach Rinat Joemabajev.

Giri en Foreest
Het toernooi wordt tegelijkertijd gespeeld met het Tata Steel Chess Tournament waarin Nederland wordt vertegenwoordigd door Anish Giri, de nummer 7 van de wereld, en Jorden van Foreest, de winnaar van het hoofdtoernooi van 2021.

Magnus Carlsen
De Noor Magnus Carlsen, die momenteel zijn wereldtitel verdedigd, komt ook weer in actie in de 84e editie van het hoog aangeschreven toernooi. Er wordt gespeeld van 14 tot en met 30 januari.

L1 ging langs bij de schaakgrootmeester, die toen volop aan het trainen was voor het Nederlands kampioenschap:

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen