Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaker Warmerdam in finale Nederlandse titelstrijd

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 8:00

Max Warmerdam speelt deze week in Rotterdam om de Nederlandse schaaktitel. De uit Tegelen afkomstige schaker strijdt met drie andere schakers in de finale.

De titelstrijd wordt afgewerkt in een toernooivorm. Naast Warmerdam doen ook Hing Ting, Robin Swinkels en Roeland Pruijssers een gooi naar de titel.

Vierkamp
De middels een voorronde geplaatste schakers spelen een dubbelrondige vierkamp om de nationale titel. Afgelopen zaterdag is men begonnen aan de eerste partijen. Op 3 december, de laatste speeldag, wordt de kampioen bekend gemaakt.

Grootmeestertitel
Warmerdam beleefde dit jaar een succesvol jaar. De 21-jarige schaker sleep begin 2021 de felbegeerde grootmeestertitel in de wacht. In vijf internationale toernooien behaalde hij telkens een topklassering. Deze week doet hij een gooi naar de Nederlandse titel bij de senioren. Warmerdam was in zijn carrière al meerdere keren Nederlands jeugdkampioen.

Video: L1

Sterke ontwikkeling
Schaakjournalist Frank Clevers zag Warmerdam de laatste tijd flinke stappen maken: "Je ziet de afgelopen jaren zo'n sterke ontwikkeling bij hem dat je weet dat hij een keer grootmeester moet worden."

Lees ook: Max Warmerdam derde Limburgse schaakgrootmeester

Zijn vader als inspirator
Warmerdam begon op zijn vijfde met schaken. De basisregels leerde hij van zijn vader, die ook een groot schaakliefhebber is. Op 7-jarige leeftijd werd Warmerdam lid van schaakvereniging Tegelse SV. Een paar jaar later besloot hij om ook lid te worden van de Venlose Schaakvereniging. Allemaal met maar één doel: een zo hoog mogelijk niveau als schaker behalen. Vanaf zijn twaalfde nam Warmerdam de schaaksport echt serieus en ging hij steeds meer tijd steken in het spelen en analyseren van partijen.

Derde Limburgse grootmeester
Na Paul van der Sterren en Martijn Dambacher is Warmerdam de derde Limburger die de titel grootmeester heeft behaald.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen