Overslaan en naar de inhoud gaan

'Schaf roamingkosten af binnen de Benelux'

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2015 - 11:18

De Limburgse VVD-fractie wil dat Limburg gaat meedoen aan het roamingakkoord tussen België en Luxemburg.

"Mobiel bellen en internetten over de grens is dan net zo duur als binnen de grens", zegt fractievoorzitter Joost van den Akker.

Koppelen
"Je kunt straks een Belgisch gsm-nummer koppelen aan een Luxemburgs netwerk en omgekeerd. Dat moet in Limburg ook kunnen." De VVD stelt het provinciebestuur voor om een lobby te starten in Den Haag, Brussel en Luxemburg-Stad en te kijken welke kansen EU-fondsen hiertoe bieden. Limburg moet in de plannen als proefprovincie gaan fungeren.

Europa

Het Europees Parlement wilde de kosten die aanbieders rekenen voor datagebruik in het buitenland al eind dit jaar afschaffen in heel Europa, maar na weerstand van de providers, werd dat plan uitgesteld tot 2018. België en Luxemburg trekken zich daar niks van aan en schaffen de roamingtarieven nu al af.
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Provincie wil noodplan voor horeca en toerisme
'Nu kun je op vakantie de weg opzoeken'
Joost van den Akker volgt gedeputeerde Beurskens op
Limburg
Limburg gaat 150-jarig bestaan vieren
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen