Stil communie

September is communiemaand: geen grote feesten

Waar normaal in de maand mei de eerste communie wordt gevierd, gaat 2020 de geschiedenis in als het jaar waarin communiecantjes pas in de herfst het sacrament mochten ontvangen.

Edit - Edit - Tentoonstelling 100 jaar Ger Lataster_HD (4 sep 2020)
100 jaar Ger Lataster: schilder krijgt dubbeltentoonstelling

Ger Lataster, een van Nederlands invloedrijkste schilders, had dit jaar zijn 100ste verjaardag gevierd. Ter ere daarvan is er nu een grote tentoonstelling over het oeuvre van de Limburger in het Gouvernement en het Bonnefantenmuseum.

politieauto politie_HD
Automobilist laat zwaargewonde scooterrijder achter

De politie in Landgraaf is op zoek naar getuigen van een aanrijding in de wijk Schaesberg. Daarbij reed een auto door nadat er een scooterrijder werd aangereden.

Schaesberg
VV Schaesberg loopt duizenden euro's mis zonder Pinkpop

Het niet doorgaan van Pinkpop scheelt VV Schaesberg in Landraaf zo'n 30.000 euro aan inkomsten. De voetbalclub verhuurt al jaren de velden voor de campings. Ook worden er tientallen vrijwilligers ingezet.

Agenten vallen woning binnen en vinden verboden wapens

De politie heeft bij de doorzoeking van twee huizen in Schaesberg meerdere verboden wapens gevonden.

Anton Dautzenberg presenteert autobiografie in Heerlen

De uit Schaesberg afkomstige maar al sinds jaar en dag in Tilburg wonende schrijver Anton Dautzenberg presenteert zijn nieuwe boek in Heerlen.

Stenen Maagd in Landgraaf krijgt hoofd terug

Het vernielde beeld op de Streeperstraat in Landgraaf wordt weer hersteld, nadat vandalen het eind vorig jaar onthoofdden.

Hennepkwekerij opgerold in Schaesberg, pand gaat dicht

De politie heeft in Schaesberg een hennepplantage opgeruimd.

Alcoholverbod in winkelcentra Landgraaf

In de gemeente Landgraaf mag vanaf 7 september geen alcohol meer worden gedronken in de winkelcentra Op de Kamp, Ubach over Worms en Schaesberg.

Politie waarschuwt voor ongure tv-monteurs met baarden

De politie waarschuwt voor ongure mannen die zich in Landgraaf voordoen als tv-monteurs.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten