Overslaan en naar de inhoud gaan

Schadeclaim tegen VVD-raadslid Weert na mishandeling

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 6:45

Eric Adams, de Weerter ondernemer die onlangs tijdens een feest in de Paterskerk in zijn woonplaats werd mishandeld door Rolf Zincken, gaat bij het VVD-raadslid een schadeclaim indienen.

Adams kan vanwege zijn verwondingen nog niet volledig werken. Adams heeft een modezaak in Weert. Hij moet extra personeel inzetten, omdat hij maar enkele uren per dag present kan zijn in de winkel.

Problemen
Verder heeft hij een groothandel in kleding. Een deel van de collectie wordt in Turkije gefabriceerd. "Daar zijn op dit moment problemen met de productie", zegt Adams. "Ik zou er zelf naartoe moeten om orde op zaken te stellen, maar vanwege mijn verwondingen kan ik dat niet."

Lees ook: Meppend VVD-raadslid legt politiek werk stil

Beurs laten schieten
"Bovendien zouden de voorbereidingen voor een beurs over twee weken in Duitsland in volle gang moeten zijn. Ook dat ligt stil. Die beurs zal ik dus moeten laten schieten. Ook dat kost me een hoop geld. Ik schat dat de totale schade daarmee in de tienduizenden euro’s gaat lopen. Die ga ik op Rolf Zincken verhalen."

Spijt betuigt
Adams liep een gebroken neus, een hersenschudding, bloedingen en kneuzingen op. Volgens Adams heeft Zincken hem een brief gestuurd waarin hij spijt betuigt. "De aangifte kan ik echter niet terugnemen, al zou ik dat willen", aldus de ondernemer.

Non-actief
"Ik heb ook geen behoefte hem te spreken. Hij ging gewoon door het lint om een akkefietje van twee jaar terug. In een pand van mij dat naast de zaak van Zincken lag, werd een wietkwekerij ontdekt. Daarvoor is de huurder van dat pand vervolgd. Zincken sprak me tijdens het feestje daarop aan. Twee jaar na dato."

Zincken bevestigt dat hij Adams een brief heeft gestuurd. "Het is niet goed te praten wat er is gebeurd. Dit had nooit mogen gebeuren." Hij heeft zijn werk als raadslid opgeschorst totdat het politieonderzoek is afgerond.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Slaand raadslid voor rechter ondanks schikking
Raadslid uit Weert opgepakt voor mishandeling
Meppend VVD-raadslid Weert legt politiek werk stil
Woningvereniging schorst meppend raadslid Weert
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen