Overslaan en naar de inhoud gaan

Schadeclaim in moordzaak Schinnen

Geplaatst opdonderdag 13 november 2014 - 8:44

Paardenhandelaar Jan S. (56) uit Stevensweert wil alsnog een vergoeding van 40.000 euro van de Nederlandse staat.

Dit bedrag moet de schade compenseren die de politie in september 2010 op zijn erf heeft aangericht. De politie zocht daar naar sporen in de moordzaak Ronald Notenboren uit Schinnen. Bij dat onderzoek werd het erf vier dagen omgewoeld.

Verdachte
De man uit Stevensweert was verdachte in de moordzaak. Bij het stoffelijk overschot van Notenboren, dat kort na zijn verdwijning in 2009 in België werd gevonden, trof de politie paardenharen aan. Deze konden afkomstig zijn uit de stallen van S.

Lege handen
Onlangs werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) na ruim vijf jaar met lege handen staat in de moordzaak Notenboren. Het OM heeft de strafzaak tegen Jan S. uit Stevensweert geseponeerd.

Daarom heeft de paardenhandelaar opnieuw een schadeclaim ingediend. "Dat is al eerder gebeurd. Het ministerie wees het verzoek tot schadevergoeding af", zegt advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen. "Nu blijkt dat mijn cliënt ten onrechte als verdachte is aangemerkt, lijkt een financiële genoegdoening alsnog op zijn plaats."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Justitie met lege handen in onderzoek moordzaak-Noteboren
Voetbalclub Stevensweert moet verhuizen
Historische duiker gevonden bij kasteel Ohé en Laak
Kaarsen Stroomstoring Stroom
Stroomstoring treft Maasbracht en Stevensweert
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen