Overslaan en naar de inhoud gaan

Schadeclaim in moordzaak Schinnen

Geplaatst opdonderdag 13 november 2014 - 8:44

Paardenhandelaar Jan S. (56) uit Stevensweert wil alsnog een vergoeding van 40.000 euro van de Nederlandse staat.

Dit bedrag moet de schade compenseren die de politie in september 2010 op zijn erf heeft aangericht. De politie zocht daar naar sporen in de moordzaak Ronald Notenboren uit Schinnen. Bij dat onderzoek werd het erf vier dagen omgewoeld.

Verdachte
De man uit Stevensweert was verdachte in de moordzaak. Bij het stoffelijk overschot van Notenboren, dat kort na zijn verdwijning in 2009 in België werd gevonden, trof de politie paardenharen aan. Deze konden afkomstig zijn uit de stallen van S.

Lege handen
Onlangs werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) na ruim vijf jaar met lege handen staat in de moordzaak Notenboren. Het OM heeft de strafzaak tegen Jan S. uit Stevensweert geseponeerd.

Daarom heeft de paardenhandelaar opnieuw een schadeclaim ingediend. "Dat is al eerder gebeurd. Het ministerie wees het verzoek tot schadevergoeding af", zegt advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen. "Nu blijkt dat mijn cliënt ten onrechte als verdachte is aangemerkt, lijkt een financiële genoegdoening alsnog op zijn plaats."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Justitie met lege handen in onderzoek moordzaak-Noteboren
Voetbalclub Stevensweert moet verhuizen
Historische duiker gevonden bij kasteel Ohé en Laak
Kaarsen Stroomstoring Stroom
Stroomstoring treft Maasbracht en Stevensweert
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen